Stationsplein 1 3818 LE Amersfoort

€ 100 per vierkante meter per jaar

Omschrijving

ALGEMEEN
Het betreft kantoorruimte op -1 en -2 met ramen aan de achterzijde van het kantoorgebouw “De Conducteur (1992) ” te Amersfoort. Het kantoorcomplex is gelegen op een eersteklas locatie: het centraal station van Amersfoort. Het gebouw heeft door de licht gebogen vorm een in het oog springende architectuur en neemt een dominante, doch fraaie positie in aan het Stationsplein.

In 2023 zal er worden gestart met het aanleggen van een ondergrondse parkeerkelder ten behoeve van fietsen. Het voorgelegen plein zal opnieuw worden ingericht als parkachtig verblijfsgebied. Een stationsgebied met een optimaal functionerend verkeersknooppunt, een fijne verblijfsruimte met een makkelijke toegang tot de fietsenkelder, veel groen, en een gastvrije en levendige route van station naar de binnenstad. Dat is de essentie van de gebiedsvisie voor het stationsgebied Amersfoort.

LOCATIE
De kantoorruimte ligt op een prominente locatie in het stationsgebied van Amersfoort. Werkelijk alle voorzieningen, waaronder NS-station en het winkelhart in de historische binnenstad, bevinden zich op loopafstand van de locatie. De locatie is zowel met eigen- als openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Door het goed opgezette wegenstelsel in Amersfoort zijn zowel de rijksweg A1 als de rijksweg A28 met de auto eenvoudig te bereiken. Door de goede aansluiting op het verkeersknooppunt “Hoevelaken” zijn er uitstekende verbindingsmogelijkheden met alle delen van het land.
Het NS-station “Amersfoort”, waarbij zich tevens het busstation bevindt, is direct naast het gebouw gelegen. Per trein en bus zijn goede plaatselijke, regionale- en landelijke verbindingen met het openbaar vervoer beschikbaar.

VLOEROPPERVLAKTE
Voor verhuur is beschikbaar een totale oppervlakte van circa 971 m².

Verdiepingen
Kantoorruimte etage -1: 407 m²
Kantoorruimte etage -2: 564 m²
Totaal: 971 m²

Het bovenvermelde metrage is ingemeten conform NEN 2580, door EN Vastoed vision d.d. 26-05-2020.

Deelverhuur is mogelijk in units vanaf 407 m².

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte in het souterrain zal worden opgeleverd inclusief:
• systeemplafond met verlichting;
• luchtbehandeling met topkoeling;
• toiletgroep;
• te openen ramen.

PARKEREN
Parkeernorm 1:50m². Daarnaast zijn er in nabije omgeving diverse parkeergarages aanwezig. Aanvullende parkeerplaatsen zijn ruimschoots beschikbaar in parkeergarage de Argonaut.

BESTEMMING
Kantoorruimte
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

HUURPRIJS
De huurprijs voor de kantoorruimte bedraagt € 100,- per m² per jaar te vermeerderen met servicekosten en btw.
De huurprijs voor de parkeerplaatsen bedraagt € 1.200,- per parkeerplaats (overdekt) per jaar te vermeerderen met servicekosten en de geldende btw.

BTW
Uitgangspunt is een met btw belaste huurprijs. Daarom dient de huurprijs te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde btw-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde huur. Dan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

SERVICEKOSTEN
Verrekenbaar voorschot van € 35,- per m² per jaar, te vermeerderen met de geldende btw. Voor de parkeerplaatsen geldt een verrekenbaar voorschot van € 18,- per parkeerplaats per jaar, te vermeerderen met de geldende btw.

HUURTERMIJN
Huurperiode van 5 jaar gevolgd door verlengingstermijnen van telkens 5 jaar.

OPZEGTERMIJN
12 maanden.

HUURBETALING
De totale betalingsverplichting dient per kwartaal vooruit te worden voldaan.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een bankgarantie of waarborgsom van tenminste drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met btw.

INDEXERING
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model Kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2015, met de bijbehorende algemene bepalingen.

AANVAARDING
In overleg.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Prijs
€ 100 per vierkante meter per jaar
Aangeboden sinds
25 oktober 2022
Status
Beschikbaar
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Oppervlakte
971 m²
Kantoorruimte oppervlakte
971 m²
Kantoorruimte units vanaf
407 m²
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Stationsplein 1
3818 LE Amersfoort
€ 100 per vierkante meter per jaar