Verhuurd

Westsingel 3 3811 BA Amersfoort

Omschrijving

ALGEMEEN
Prachtig Winkelpand op A1 Locatie in het Hart van Amersfoort!
Dit unieke winkelpand, gebouwd in 1898 en gelegen op een A1-locatie in het bruisende centrum van Amersfoort, is beschikbaar voor huur. De winkel bevindt zich op een locatie met veel passanten, gelegen op de grens van De Varkensmarkt en de levendige Langestraat. Dit gebied wordt gekenmerkt door niet alleen vooraanstaande retailzaken, maar ook door een overvloed aan charmante horecagelegenheden, wat zorgt voor een levendige mix en een aantrekkelijke variëteit aan mogelijkheden.

De winkel verkeert in uitstekende staat, met een prachtige houten vintage vloer en netjes geschilderde wanden. De aanwezige toonbank en etalagemeubels mogen blijven staan. Kortom, u kunt meteen beginnen met waar u goed in bent zonder ingrijpende verbouwingen. Onder de winkel bevindt zich een opslagruimte waar plaats is voor voorraad of administratie.

Het pand biedt niet alleen uitstekende zichtbaarheid voor bezoekers van het kernwinkelgebied, maar trekt ook consumenten aan die de charmante sfeer van het historisch centrum willen ervaren of een bezoek brengen aan de levendige horecagelegenheden en de wekelijkse markt op De Hof. Amersfoort, bekroond als ‘Europese stad van het jaar’, weerspiegelt het dynamische karakter en de aantrekkingskracht die deze stad kenmerken. Dit winkelpand biedt de gelegenheid om deel uit te maken van het bruisende hart van Amersfoort en te profiteren van de bloeiende economie en gastvrije sfeer die deze stad te bieden heeft.

LOCATIE
Duizenden toeristen komen jaarlijks naar de mooie binnenstad. Amersfoort heeft rond 160.000 inwoners en een verzorgingsgebied met omliggende plaatsen van nog eens ruim 250.000 mensen. De winkel bevindt zich in het winkelhart van Amersfoort. De historische binnenstad van Amersfoort wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan winkels, horecapanden en karakteristieke gebouwen. Dit sfeervolle stadshart, met kenmerkende architectuur, biedt een mix van lokale partijen en landelijke filiaalbedrijven met een gevarieerd aanbod aan producten. Buren zijn o.a. Ici Paris, Esprit, Cotton Club, Deli Café Francais, Etos, Tacco Bell en vele andere succesvolle ondernemingen. Vlakbij bevindt zich de Hof. De plek voor horecazaken en de weekmarkt. Ook vinden hier de grote evenementen en optredens plaats.
De Westsingel 1-3 ligt ook deels aan de Varkensmarkt. Dit prachtige plein krijgt binnenkort een make-over. Zie: https://indebuurt.nl/amersfoort/gemeente/de-varkensmarkt-krijgt-een-make-over-zo-komt-het-eruit-te-zien~193746/
Wordt het nog mooier!

BEREIKBAARHEID
50 – 100 m tot de bus;
3 – 4 km tot de A28;
0 km tot centrum Amersfoort;
1 km tot Station Amersfoort;
2 – 3 km tot de A1.

VLOEROPPERVLAK
Te huur is ca. 86 m² als volgt verdeeld:
70 m² winkelruimte op de begane grond.
17 m² opslagruimte in de kelder. Deze ruimte is eventueel uit te breiden!

HUURPRIJS
De huurprijs bedraagt € 2.500,– per maand exclusief exclusief btw.

BTW
Uitgangspunt is een met btw belaste huurprijs. Daarom dient de huurprijs te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde btw-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde huur. Dan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

INDEXERING
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

SERVICEKOSTEN
Niet van toepassing. Huurder is direct contractant van de openbare Nutsbedrijven, derhalve dient huurder zelf contracten af te sluiten voor o.a. gas, water en elektra.

BOUWJAAR
Bouwjaar is ca. 1898.

OPLEVERING
Uitgangspunt is casco oplevering, inclusief pantry en toilet.

PARKEREN
Er is parkeergelegenheid in de diverse parkeergarages in de nabije omgeving.

BETALINGEN
Verhuurder geeft de voorkeur aan betaling per maand vooruit.

HUURTERMIJN
Verhuurder geeft de voorkeur aan een huurovereenkomst van 5+5 jaar.

OPZEGTERMIJN
12 maanden voor expiratiedatum.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een bankgarantie van tenminste drie maanden huur.

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model Winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW, zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in oktober 2012, met de bijbehorende algemene bepalingen.

AANVAARDING
In overleg.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Aangeboden sinds
17 november 2023
Status
Verhuurd
Hoofdfunctie
Winkelruimte
Mogelijke functie(s)
Winkelruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Oppervlakte
87 m²
Winkelruimte oppervlakte
87 m²
Winkelruimte verkoopvloeroppervlakte
70 m²
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand