Sale & lease back

Commercieel vastgoed is in de afgelopen jaren veel goedkoper geworden. Daarbij zijn de rentestanden extreem laag. Dat maakt uw pand voor u als huurder misschien aantrekkelijk om het te kopen. Om het bijvoorbeeld zelf daarna weer terug te huren.

Als eindgebruiker van commercieel vastgoed kan het voordeling zijn het vastgoed in eigendom te hebben. Bijvoorbeeld omdat u profiteert van een eventuele waardestijging. Of omdat u geen verplichtingen en beperkingen heeft door een verhuurder.

Aan de andere kant kan het bezit van commercieel vastgoed soms ook nadelen met zich meebrengen. Denk aan beperkte flexibiliteit bij gewijzigde ruimtebehoefte en hoge onderhoudskosten.

Het verkopen en terug huren van commercieel vastgoed, een sale & lease back constructie, kan om verschillende redenen interessant zijn:

  • u creëert flexibiliteit
  • het terug huren leidt bijna altijd tot een hogere verkoopopbrengst

Comma Vastgoed zet de mogelijkheden en de voor- en nadelen voor u op een rij en assisteert u bij de aan- of verkooponderhandelingen.

Wij denken graag met u mee om tot een succesvol resultaat te komen. Neem gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Sale and lease back is een vorm van verkoop waar regelmatig gebruik van wordt gemaakt. Bij een sale and lease back transactie verkoopt u als eigenaar uw bedrijfspand aan een vastgoedbelegger, om dit vervolgens terug te huren.

In de meeste gevallen is het doel financiële middelen vrij te maken door vastgoed te vervreemden en om te zetten in liquiditeiten. Bijkomend voordeel is dat (toekomstige) vastgoedrisico’s worden verschoven naar investeerders en u meer flexibiliteit krijgt.

Heeft u interesse in de mogelijkheden die sale and lease back voor u kunnen bieden of bent u juist opzoek naar een dergelijke constructie als investeringsmogelijkheid?