Verhuurd

Databankweg 7 3821 AL Amersfoort

Omschrijving

ALGEMEEN
Te Koop of te Huur is dit multifunctionele bedrijfs-, kantoorgebouw.

Het object bestaat uit een multifunctionele ruimte op de begane grond gecombineerd met kantoren op de begane grond, de 1ste en 2de verdieping. De ruimte op de begane grond is voor vele doeleinden geschikt, showroom, kantoor, opslag, werkplaats en meer. Deze bedrijfsruimte is circa 875 m² groot, maar is eventueel uit te breiden tot circa 1.200 m².
De kantoren kunnen volledig naar wens worden aangepast. De locatie, direct langs de snelweg A1, is uitstekend te bereiken.
Het perceel is zeer ruim (circa 3.500 m²) en biedt voldoende ruimte voor parkeren, uitbreiding van de parkeerplaatsen is daarmee ook mogelijk. Ook beschikt het object over een “energielabel A+”. Het gedeelte van het bedrijvenpark waar het object is gelegen, wordt in de nabije toekomst waarschijnlijk aangesloten op een warmtenet waar ook de Databankweg 7 aan mee zal doen.

LOCATIE
De kantoorruimte is gelegen op bedrijvenpark ‘De Hoef’ te Amersfoort. ‘De Hoef’ ligt direct aan het knooppunt Hoevelaken (A1/A28) en is daarmee uitstekend bereikbaar. Via afslag 13 Amersfoort-Noord bent u binnen enkele minuten op uw bestemming. Het object is gelegen pal langs de Rijksweg A1. Het kantorenterrein bevindt zich in het westelijke kwadrant van het verkeersknooppunt “Hoevelaken”, de kruising van de rijkswegen A1 en A28. De locatie is zowel met eigen- als openbaar vervoer goed bereikbaar. Aan de rand van het kantorenterrein is het NS-station “Schothorst” gesitueerd zodat tevens sprake is van goede ontsluiting met het openbaar vervoer. Bij het station stoppen diverse bussen die een regelmatige dienstregeling onderhouden naar alle delen van de stad. In de nabije omgeving zijn meerdere toonaangevende bedrijven gehuisvest onder andere Regus, Mediq en Dr. Oetker.

BEREIKBAARHEID
Bedrijvenpark ‘De Hoef’ wordt ontsloten door de Rijkswegen A1 (Amsterdam-Amersfoort-Apeldoorn) en A28 (Utrecht-Amersfoort-Zwolle). Via afslag 13 Amersfoort Noord (A1) of afslag 8 Amersfoort (A28) is de Databankweg binnen enkele minuten rijden uitstekend bereikbaar. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is zeer goed. Station Schothorst ligt op enkele minuten lopen van het pand en vormt een directe verbinding met CS Amersfoort.

2 – 3 km tot de A28;
3 – 4 km tot de A1;
1 – 2 km tot station Schothorst;
2 – 3 km tot station Vathorst;
4 – 5 km tot centrum Amersfoort

VLOEROPPERVLAK
Te huur is circa 2.199 m². Als volgt verdeeld:

Verdieping Metrage (in m² v.v.o.) Functie
Begane grond Ca. 875 Bedrijfsruimte (evt. als kantoorruimte)
Begane grond Ca. 354 Kantoor (evt. als bedrijfsruimte)
1ste verdieping Ca. 500 Kantoor
2de verdieping Ca. 470 Kantoor

Deelverhuur is mogelijk.

KOOPPRIJS
De koopprijs bedraagt € 2.450.000,- k.k.

HUURPRIJS
De huurprijs bedraagt € 90,- per m² per jaar voor de kantoren, en € 50,- per m² per jaar voor de bedrijfsruimte, exclusief servicekosten en btw.

Parkeerplaatsen: € 250,- exclusief btw per parkeerplaats per jaar.

SERVICEKOSTEN
Servicekosten bedragen € 25,- per m² per jaar exclusief btw. De afrekening van de servicekosten vindt plaats op basis van jaarlijkse nacalculatie van werkelijke kosten. Deze kosten zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen:

· Glasbewassing buitenzijde;
· Levering water;
· Levering elektra + gas;
· Onderhoud E en W installaties;
· Jaarlijkse dak inspectie;
· Keuring blusmiddelen;
· Levering gas;
· Groenonderhoud;
· Terrein onderhoud;
· Administratiekosten.

OPLEVERING
In overleg tussen huurder en verhuurder zal het opleverniveau worden vastgesteld. Verhuurder staat open voor vernieuwing van de ruimte. Dit kan nader in overleg besproken worden.

PARKEREN
Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein voor huur beschikbaar.

BTW
Uitgangspunt is een met btw belaste huurprijs. Daarom dient de huurprijs te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde btw-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde huur. Dan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

INDEXERING
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BETALINGEN
Verhuurder geeft de voorkeur aan betaling per kwartaal vooruit.

HUURTERMIJN
Verhuurder geeft de voorkeur aan een huurovereenkomst van 5+5 jaar.

OPZEGTERMIJN
12 maanden voor expiratiedatum.

ZEKERHEIDSTELLING
Een bankgarantie of waarborgsom van tenminste drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met btw.

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model Kantoorruimte en andere bedrijfsruimte, zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 31 januari 2015, met de bijbehorende algemene bepalingen.

AANVAARDING
In overleg.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verhuurd
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte, kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Oppervlakte
3.950 m²
Kantoorruimte oppervlakte
2.200 m²
Kantoorruimte units vanaf
325 m²
Bedrijfshal oppervlakte
875 m²
Bedrijfsruimte kantooroppervlakte
875 m²

Energie

Energielabel
A+

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Amersfoort M 254
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
AMF00-M-254
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand