Bergkwartier

Het Bergkwartier wordt gezien als één van de mooiste wijken van Amersfoort en ook na de binnenstad van Amersfoort de oudste. De wijk wordt ook wel gekenmerkt als “de groenste”.

Het Bergkwartier is ontworpen voor de “zeer welgestelden”. Er staan veel villa’s in deze omgeving. Er zijn ook sporten te beoefenen zoals tennis en golf. Onderaan De Berg zijn daarentegen wel woningen te vinden in alle prijsklassen, en een paar sociale huurwoningen. De locatie is uitstekend doordat het rustig wonen is, maar wel binnen vijf minuten op de bekende snelwegen bent zoals de A28 en A1. Het NS-station is overigens op loopafstand en de binnenstad is op loop- en fietsafstand te bereiken.

Het bosgebied Klein Zwitserland ligt nabij waar je een goed stuk kan wandelen.

Misschien denk je nu dat alleen ouderen hier wonen die de rust opzoeken, maar de afgelopen jaren is de wijk erg verjongd en wonen er veel jonge gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Scholen liggen op een aantrekkelijke afstand en er is veel keuze.

De ideale locatie om te wonen dus!

Ben jij op zoek naar een woning in deze omgeving of wil jij je huis verkopen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.