Binnenstad Amersfoort – Centrum

De binnenstad van Amersfoort ademt geschiedenis, en daar zijn we trots op! De grachten omringen de monumentale gebouwen en drie grote pleinen waar horeca en winkels aanwezig zijn.

In binnenstad Amersfoort is er één basisschool aanwezig. Voor de kinderen is er wel in iedere omliggende wijk een tal aan basisscholen te vinden. Nabij de binnenstad is wel Hogeschool Utrecht te vinden en MBO Amersfoort.

Hou je van de film, uitgaan, festivals of winkelen? Dan is de binnenstad dé plek voor jou om te wonen. Op iedere hoek van de binnenstad is er wel een mogelijkheid om een hapje en een drankje te doen. Ook worden er grote festivals georganiseerd. Denk hierbij aan: theaterfestival Spoffin, foodfestival Lepeltje Lepeltje, culinair feest Proef Amersfoort, Diat Latinos, Gaypride Amersfoort en Amersfoort World Jazz Festival. Buiten de binnenstad is er nog een tweede winkel- en uitgaansgebied: het Eemplein, gelegen in het Eemkwartier. 

In de binnenstad zijn een tal van monumenten te bezichtigen. Je kunt meelopen met een stadswandeling om deze monumenten te zien of je kunt een rondvaart maken om de cultuur te ervaren. Wil je een dag ergens anders cultuur snuiven? Het NS-station is op 5 minuten fietsafstand.

De binnenstad is een mix van bruisende activiteiten en rust door de parken en de singels.

Weetje:

De Onze Lieve Vrouwentoren is het middelpunt van Nederland!

Ben jij op zoek naar een woning in deze omgeving of wil jij je huis verkopen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.