Eemkwartier

Het Eemkwartier is een van de nieuwste wijken van Amersfoort dat nog in ontwikkeling is. De wijk is vernoemd naar rivier De Eem. Voorheen was het Eemkwartier een industriegebied. Eind jaren tachtig vertrokken veel bedrijven uit het industriegebied en ontstond langzaam het Eemkwartier zoals we het nu kennen.

Het Eemkwartier bestaat uit diverse deelgebieden: het Oliemolenkwartier, Puntenburg, Amer Forte en het Eemplein-gebied.

Centraal van het Eemkwartier ligt het Eemplein waar het Eemhuis te vinden is. Er zijn verschillende culturele instellingen zoals de Openbare Bibliotheek, ook het stadsarchief is hier te vinden en de Kunsthal KAdE. Stichting Woonklimaat Eemkwartier houdt zich bezig met het creƫren van een veilige, prettige leefbare woonomgeving voor de huidige en toekomstige bewoners van het Eemkwartier.

De Nieuwe Stad is een bedrijventerrein in het Oliemolenkwartier in Amersfoort. In het gebied, dat door de gemeente wordt omschreven als creatieve broedplaats, moeten samenwerking, duurzaamheid en innovatie centraal staan.  Aan de Eem, tussen industrieterrein De Isselt en de Amersfoortse Binnenstad in. Hier worden diverse evenementen georganiseerd zoals Proef Amersfoort.

Leuk weetje:

Toen het Eemkwartier nog een industriegebied was, waren er veel grote producenten gevestigd in dit gebied. Denk hierbij aan Prodent tandpasta, Remia bakvet, Dove bodylotion en Philips! In de oude prodentfabriek is nu het MBO Amersfoort gevestigd en no geen aantal andere ondernemingen.

Ben jij op zoek naar een huis in Amersfoort of in het Eemkwartier of wil jij je huis verkopen en zoek je een makelaar? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.