Kattenbroek

Kattenbroek wordt gezien als een bijzonder architectonische wijk in Nederland, en is echt een wijk om gezien te hebben. De architectuur trekt de aandacht door het gebruik van opvallende vormen en het kleurgebruik stemt je vrolijk. De originele sloten, bomenlanen en boerderijen zijn in vorm gelaten. Een leuk feitje: Amersfoort Kattenbroek heeft zijn naam te danken aan de boerderij Kattenbroek. Kattenbroek is in begin van de jaren ’90 gebouwd en bestaat uit vijf elementen: De Ring, De Laan der Hoven, De Verborgen Zone, Het Masker en De Kreek. Nog een leuk feitje: in Rotterdam staan de welbekende Kubuswoningen ontworpen door Piet Blom, wist je dat er in Kattenbroek 33 huizen staan die door hem bedacht zijn? Deze woningen zijn te vinden in de Gesloten Stad.

Zoek je een kindvriendelijke omgeving? Dan ben je in Kattenbroek aan het juiste adres. Kinderopvang, scholen en speeltuinen zijn voorbeelden van de voorzieningen die om de hoek liggen. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd, zoals schaatsen in winkelcentrum Emiclaer in de winter.

Winkelcentrum Emiclaer is een groot plaatselijk winkelcentrum waar alles te vinden is, de Albert Heijn, Jumbo, Hema, schoenenwinkels, parfumerie, kleding, je hoeft de wijk in principe niet uit. 

Hou je van sporten? Dan zijn de genoeg mogelijkheden in Kattenbroek. Er zijn verschillende fitnesscentra, yogastudio’s en teamsportgelegenheden zoals voetbal en dans.

Ben jij op zoek naar een woning in deze omgeving of wil jij je huis verkopen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.