Schothorst

Als eerste nieuwbouwwijk van Amersfoort Noord, met zo’n 11.600 inwoners is Schothorst de op twee na grootste wijk van Amersfoort (na Nieuwland en Vathorst). Het woningaanbod bestaat vooral uit appartementencomplexen, eengezinswoningen met tuin en een aantal seniorenwoningen uit de jaren 70.

Schothorst heeft een ideale balans tussen rust en reuring. De wijk heeft het beste van beiden. Zo vlakbij de binnenstad heb je echt het idee dat je in Amersfoort stad woont. Anderzijds heerst hier rust en is het altijd weer fijn thuiskomen tussen het groen.

Vanuit Schothorst is de binnenstad van Amersfoort makkelijk en snel te bereiken. Hier is veel te beleven op cultureel gebied en om lekker te ontspannen. Net buiten de wijk, aan de Eem, is een jachthaven te vinden. Door de uitbreidingen van Amersfoort in de afgelopen 30 jaar, ligt Schothorst nu ongeveer in het geografische midden van de stad! Centraler kun je dus niet wonen.

Schothorst heeft haar eigen winkelcentrum met 20 winkels en een aantal grote supermarkten. Er zijn maar liefst 7 basisscholen, 3 middelbare scholen en een vestiging van ROC Midden-Nederland. Een grote pre is dat Schothorst een eigen NS-station heeft, met rechtstreekse intercityverbindingen richting Utrecht en Zwolle. De snelwegen A1 en A28 liggen op slechts enkele autominuten afstand.

Ben jij op zoek naar een woning in deze omgeving of wil jij je huis verkopen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.