Baarn

Baarn is een dorp en gemeente in de provincie Utrecht en in de streken Eemland en de Utrechtse Heuvelrug. De plaats heeft wel stadsrechten gekregen rond 1350. De inwoner van de Baarn heet een Baarnaar of Barinees in het geval dat de persoon hier is geboren en getogen.

De nederzetting Baarn is in de 12e eeuw ontstaan als een cluster van een 20-tal boerderijen. Eeuwenlang bleef het boerenbedrijf de grootste inkomstenbron in het dorp. In het dorp wordt er veel waarde gehecht aan de geschiedenis van Baarn. Via Historische Kring Baerne, stichting Groenegraf.nl en Archief Eemland is van alles terug te vinden over de historie van Baarn. In Baarn zijn er veel bezienswaardigheden. Het telt wel 80 rijksmonumenten en 268 gemeentelijke monumenten.

Er zijn ook veel jaarlijkse evenementen in Baarn. Je hebt bijvoorbeeld het woonkamerfestival ‘Gluren bij de Buren’,  Het Cultureel Festival en een openluchtbioscoop.

Ben jij op zoek naar een huis in Baarn of wil jij je huis verkopen en zoek je een makelaar? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.