Hoevelaken

Hoevelaken is ontstaan door ontginning van een veen- en moerasgebied. Van oudsher is de kern van Hoevelaken een dorp. Hoevelaken is sinds 1132 eigendom geweest van verschillende “Heren van Hoevelaken”.

De laatste jaren is er veel veranderd in Hoevelaken. Er is een nieuwbouwwijk genaamd Meerveld gebouwd aan de noord-oostkant en aan de westelijke kant wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwbouwwijk Middelaar. Voor ouderen is er vlak bij het centrum woonzorgcomplex “De Stoutenborgh” gerealiseerd. Ook voor bedrijven zijn er meer mogelijkheden voor vestiging. Er is namelijk aan de zuidkant direct aan de A1 een bedrijventerrein Horstbeek ontwikkeld. Daar wordt ook weer een nieuwe brandweerkazerne gebouwd.

Op 1 januari 2000 was er een belangrijke verandering voor Hoevelaken, namelijk de fusie met gemeente Nijkerk. Er is het laatste jaar hard gewerkt aan de herinrichting van het centrum van Hoevelaken. Het gebied is opnieuw bestraat en beide pleinen zijn opnieuw ingericht. Hoevelaken is hierdoor nog gezelliger geworden!

Ben jij op zoek naar een huis in Hoevelaken of wil jij je huis verkopen en zoek je een makelaar? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.