Nijkerk

Nijkerk is een stad met een rijke historie. In Nijkerk is stichting Oud Nijkerk actief. Deze stichting zorgt ervoor dat de geschiedenis van Nijkerk levend wordt gehouden en toegankelijk wordt gemaakt voor een breed publiek.

Nijkerkers zijn trots op hun stad. Je zou misschien denken; stad? Is het niet meer een dorp?. Maar nee, in 1413 verleende Reijnout IV, hertog van Gelre, Nijkerk stadsrechten. Vanaf dat moment groeide Nijkerk uit tot de mooie stad die het nu is. In de achttiende eeuw had Nijkerk haar ‘Gouden Eeuw’ door de succesvolle teelt van tabak. In het historische centrum van Nijkerk zijn nog steeds veel sporen terug te zien uit deze tijd, zoals de beroemde witte toren van de Grote Kerk. Deze kerktoren is in 2012 uitgeroepen tot mooiste kerktoren van Nederland.

Nijkerkers zijn niet alleen trots inwoners van de stad Nijkerk, maar ook ereburger van de Amerikaanse stad Schenectady. Dit is een stad gelegen in New York en werd in 1662 gesticht door Nijkerker Arend van Curler (ook wel Van Corlaer genoemd). Sinds 1984 hebben ze in Nijkerk en Schenectady een uitwisselingsprogramma. Volwassenen en jongen kunnen over en weer reizen en verblijven in gastgezinnen.

Sinds 2000 hoort Hoevelaken ook bij de gemeente Nijkerk. Samen met Nijkerkerveen, Holkerveen, Driedorp en Appel vorm het een mooie gemeenschap. Nijkerk telt veel restaurants, cafés en terrasjes. Maar ook leuke winkel, interessante culturele instellingen, mooie fiets- en wandelroutes, prachtige monumenten en gastvrije hotels.

Ben jij op zoek naar een huis in Nijkerk of wil jij je huis verkopen en zoek je een makelaar? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.