Soest

De gemeente Soest ligt in het centrum van het Land en telt ruim 45.000 inwoners. Er is een variatie aan natuurschoon te vinden: akkerbouw- en weilanden, bos, duin en uitgestrekte heidegebied. Soest is te vinden op ongeveer 20 km afstand van Utrecht, 7 km van Amersfoort en 10 km van Hilversum. Deze plaatsen zijn goed te bereiken met de bus- en treinverbindingen. Door deze goede verbindingen kwam Soest steeds meer in trek voor de stedelingen. Zij gaven de voorkeur aan rust doordat je buiten woont. Door deze immigratiestroom werd de gemeente sterk uitgebreid.

Er zijn twee bebouwingskernen: Soest en Soester berg. Tussen de twee kernen ligt het kleine buurtschap Soestduinen, geheel omgeven door bossen.

Soest is van oorsprong een boerendorp. Er waren tientallen boerderijen te vinden, maar er zijn nog maar enkele in bedrijf.

In het noord-oosten loopt de rivier de Eem met aan weerszijden weilanden. In Soest-Zuid vindt men de Soester bossen en de Soesterduinen. In het nabij gelegen Soesterveen liggen twee kleine natuurreservaten die voor plantenkenners een studiegebied zijn van buitengewone betekenis.

Ben jij op zoek naar een huis in Soest of wil jij je huis verkopen en zoek je een makelaar? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.